http://hogakustensfastighetsmaklare.se/dev/images/husgk-is-223.jpglink

Köpa bostad

Få platser i våra liv är viktigare än hemmet. Det är här vi finner gemenskapen och de nära relationerna. I hemmet formas drömmar om framtiden. Fast varje skede i livet ställer sina egna specifika krav på boendet. Det som kändes optimalt i ungdomsåren passar inte för familjen. När tiden kommer då du vill byta till den bostad som är rätt i just ditt livsskede, vill vi vara din pålitliga rådgivare och mäklare.

1. LÅNELÖFTE
Ett Lånelöfte kan man enkelt skaffa på nätet eller via telefon med banken. Lånelöftet är ett skriftligt dokument från en bank eller bolåneinstitut som visar din betalningsförmåga och vad du har att röra dig med vid en budgivning. Ett lånelöfte är kostnadsfritt och inte bindande.
Bolånet är en central och stor del av bostadsköpet. När du vunnit en budgivning hjälper vi gärna dig med bankkontakter.

2. VISNINGAR
Du kommer antagligen att besöka många visningar innan du hittar hem. På våra visningar finns alltid en mäklare på plats som informerar om bostaden och svarar på frågor. Objektsbeskrivningar delas ut och innehåller bostadsbeskrivning, bilder, planritning och annan relevant fakta.

När du kommer på en visning av en bostad som är intressant, skriver du dina kontaktuppgifter på en intresseanmälan. Mäklaren kontaktar då dig inom ett par dagar och börjar då ta emot bud. Tänk på att ha ditt lånelöfte klart innan du påbörjar en budgivning.

3. BUDGIVNING
Efter avslutade visningar kontaktar vi alla spekulanter, visar flera intresse påbörjas en budgivning. Budgivningen är en mycket spännande fas och hos oss kan du följa alla bud i lugn och ro på Internet.

Vi tillämpar öppen budgivning och dokumenterar alla bud och villkor från spekulanterna. Vid kontraktsskrivningen får köpare och säljare en skriftlig redogörelse om budgivningen. Alla bud läggs via oss och sköts på ett tryggt och säkert sett.

4. KONTRAKT
Försäljningen är inte bindande förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats. Därför försöker vi alltid boka ett möte för detta så snart som möjligt efter avslutad budgivning. Då träffas säljare, köpare och fastighetsmäklare på vårt kontor.

5. BESIKTNING
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du undersökningsplikt. Det är därför viktigt att du gör en besiktning av bostaden. Detta skapar trygghet, du vet vad du köper och minimerar risken för överraskningar. Vi har kontakter med oberoende besiktningsmän som hjälper dig med en bra besiktning.

Ladda hem våra informationsbroschyrer om...

* Upplysnings och undersökningsplikt - Bostadsrätt

* Upplysnings och undersökningsplikt - Fastighet

* Dolda fel - försäkring

8. TILLTRÄDE
På tillträdesdagen träffas säljare, köpare och fastighetsmäklare för att erhålla slutbetalning och överlämna nycklar och andra handlingar till köparen. Slutligen skriver ni under de sista dokumenten och affären är i hamn. Grattis!