http://hogakustensfastighetsmaklare.se/dev/images/slide6gk-is-224.jpglink

Att sälja bostad


1. Anlita en duktig och engagerad mäklare.
Välkommen att sälja din bostad hos Höga Kustens Fastighetsmäklare! Närheten till de bostäder vi förmedlar gör att vi snabbt och lätt kan vara tillgängliga både före, under och efter försäljningen - något som gagnar både köpare och säljare.

2. Värdering
I ett andra steg hjälper vi till med en värdering av din bostad. Vi vet att rätt utgångspris är avgörande för en bra bostadsaffär. Det är många faktorer som tillsammans påverkar priset, därför vill vi göra en grundlig värdering på plats hemma hos dig. Detta för att ge dig ett marknadsvärde på din bostad. Vi informerar även i detta skede om hur marknaden ser ut i stort och vad bostäder i ditt närområde sålts för tidigare.

3. Förberedelser
Noggranna förberedelser påverkar kvalitén på hela affären, därför lämnar vi inget åt slumpen. Vi inhämtar alla relevanta faktauppgifter om bostaden.

Vi utför fotografering i samråd med er och utifrån all insamlad fakta sammanställer vi en säljande objektbeskrivning där vi beskriver din bostad trevligt och informativt med fakta, planlösning och professionella färgfoton.

4. Marknadsföring
Självklart syns ditt objekt på Internet via vår egen hemsida som är trespråkig, Hemnet samt Blocket. Tydliga skyltar på vägarna och utanför din bostad kommer visa att ditt boende finns till salu. Vi syns även på utvalda ICA butiker och andra handelsplatser i Höga Kusten området.

5. Visning
Vi är alltid engagerade och pålästa. Varje visning skyltas tydligt. Spekulanterna hälsas välkomna av din mäklare som informerar om din bostad och svarar på frågor. Objektsbeskrivningar delas ut och innehåller bostadsbeskrivningen, bilder och annan relevant fakta som visar värdet på din bostad.

6. Budgivning
Efter avslutade visningar kontaktar vi alla spekulanter, visar flera intresse påbörjas en budgivning. Budgivningen är en mycket spännande fas som ser olika ut från fall till fall och hos oss kan du följa alla bud i lugn och ro på internet. Ibland är händelseförloppet intensivt och ibland kan den dra ut på tiden. Vi tillämpar öppen budgivning och dokumenterar alla bud och villkor från spekulanterna, och lämnar dessa kontinuerligt till dig.

Vid kontraktsskrivningen får köpare och säljare en skriftlig redogörelse om budgivningen. Våra budgivningar finns på Hemnet så att alla potentiella kunder kan följa vad som händer. Alla bud läggs via oss och sköts på ett tryggt och säkert sett, vi döljer inga budgivningar bakom koder eller dolda sidor. När det endast finns en budgivare kvar får du som säljare avgöra om gällande bud accepteras eller inte. När säljare och köpare är överens brukar kontraktsskrivning bokas in så snart som möjligt.

7. Kontraktsskrivning/Handpenning
Försäljningen är inte avslutad förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats. Därför försöker vi alltid boka ett möte för detta så snart som möjligt efter avslutad budgivning. Då träffas säljare, köpare och fastighetsmäklare på vårt kontor.

Inför kontraktsskrivningen finns ofta många frågor och genom att anlita oss så garanteras du professionell juridisk rådgivning. Vi upprättar samtliga juridiska dokument som rör din bostadsförsäljning såsom kontrakt, tillträde och avslut. Inom tio dagar efter kontraktet så erlägger köparen handpenning som via mäklaren betalas ut till dig när alla villkor i avtalet uppfyllts.

Ladda hem våra informationsbroschyrer om...

* Upplysnings och undersökningsplikt - Bostadsrätt

* Upplysnings och undersökningsplikt - Fastighet

* Energideklaration

* Dolda fel - försäkring

8. Tillträde/Deklarationshjälp
På tillträdesdagen träffar säljare, köparen och fastighetsmäklare för att erhålla slutbetalning och överlämna nycklar och andra handlingar till köparen. Vi har då förberett och ordnat med likvidavräkning och eventuella lån som skall lösas. I likvidavräkningen finns alla uppgifter som rör betalningen. Slutligen skriver ni under de sista dokumenten och affären är i hamn. Grattis!

Efter tillträdet hjälper vi dig även med att räkna ut skatt, eventuella uppskov och deklarera din försäljning. Var gärna ute i god tid inför din deklaration.